Cum să-i convingem pe tineri să vină la Biserică? – părintele Sofian Boghiu

Îi chemăm să facă o experienţă. Că dacă el vine deschis la biserică, să fie atent la ceea ce se citeşte în biserică, să fie sincer, să caute cu adevărat ceva, pentru că viaţa obişnuită, viata de plăcere pe care o are el în lume, în jurul lui, acolo nu e suficient şi simte mereu un gol înlăuntrul lui, acesta îl simte fără să-i spun eu.

Şi cum îşi poate umple acel gol? Trebuie să caute ceva. Dacă e uşuratic va rămâne cu golul acesta până în golul mormântului, dar dacă e serios în ceea ce caută el va găsi ceva care să-i umple această lipsă înlăuntrul lui.

Deci sinceritate îi trebuie în căutarea acestei insuficienţe personale.

De obicei pe noi ne interesează mulţumirea sufletească, dar nu mulţumirea aceasta pe care o ai după ce mănânci şi bei şi petreci şi desfătezi alte păcate, nu această mulţumire. Această mulţumire care te însoţeşte permanent în viaţă. Pe aceasta trebuie să o căutăm noi. Să căutăm ceva cu care să creşti, să te ajute să înţelegi nişte lucruri, să creşti sufleteşte. Şi atuncea chiar ştiinţa aceasta, chiar filozofia, cunoaşterea aceasta lumească, poţi să ştii toată ştiinţa aceasta care există în lume şi nu eşti mulţumit, şi atunci cauţi până când găseşti. Şi un lucru se găseşte în această mulţumire, acesta este biserica, pentru că acolo se spun şi se cântă nişte adevăruri lăsate în lume special pentru a umple acest gol lăuntric. Altarul sau strana nu spun de la ei, spun de la nişte trăitori creştini care au aflat acest suflu, acest izvor de cunoaştere care îi împlineşte, le răspunde la problemele lor şi îi ajută să găsească această mulţumire sufletească. Ca după aceea sigur că altarul te îndeamnă să pui mâna pe Noul Testament, mai ales, şi citeşti din Evanghelii, citeşti din Apostoli. Pavel a fost un rătăcit, a fost un duşman al lui Hristos şi întâlnindu-se cu Hristos, el s-a întâlnit pe drumul Damascului, însă anumite persoane care caută pe Dumnezeu se pot întâlni şi în Noul Testament. L biserică el se poate afla, sau se întâlneşte cu un preot, cu un duhovnic la biserică şi poate îl îndeamnă atunci Dumnezeu să se spovedească. Şi atunci, tot prin biserică, el găseşte o cale prin care poate afla pacea lui sufletească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s